pic
Privind la ce a lasat in urma Cristian Anghel la Primaria Baia Mare, nici nu stii ce sa faci. Sa-l apreciezi ca a stiut sa mentina un echilibru in institutie, care dupa sentinta de la Cluj s-a transformat intr-un haos fara precedent? Sau sa-l critici pentru faptul ca nu a stiut sa se desprinda de postura epicentrica in care a taiat cu zambetul pe buze orice aripa ce a incercat sa zboare mai sus de usa coliviei, iar acum vidul de autoritate resimtit la nivelul administratiei locale ameninta cu nulitateaorice act emis? Iar daca am ajuns ca hotararile de Consiliu Local sa se ia la presiunea le...
pic
Cianura poate ajunge in organism prin caile respiratorii, prin piele sau prin inghitire. Contactul cu apa sau aerul contaminate cu cianura este extrem de periculos. Daca aceasta otrava este inspirata, atunci caile respiratorii sunt arse. Doza mortala pentru om este de 1 mg CN/kg greutate corporala. Doar 0,03 mg CN/l apa reprezinta doza mortala pentru pestii sensibili, altii putand tolera pana la 0,2 mg/l. La concentratii de peste 3 mg CN/l, un rau este mort. Cianura inhiba respiratia, altereaza transportul de oxigen la nivel celular si catre creier, presiunea sanguina descreste. Cianura...
pic
Saptamana trecuta, Cosmin Daraban a venit cu o idee interesanta. Aceea de a promova blogurile regionale si de a merge, in acelasi timp, si pe o publicitate on-line prin reteaua creata. Ideea este simpla si tocmai de aceea are sanse de reusita. Fiecare blogger interesat de promovare are la dispozitie un numar de maxim 5 bannere pe care le poate promova pe toate celelalte bloguri inscrise in aceasta retea care se creaza. La randul sau, va promova blogurile inscrise. Pe langa bannerele care fac trimitere la bloguri, cei inscrisi pot promova alte site-uri, facand publicitate. Cine stie, poate iese...
pic
Cam asa am aratat noi la protest. ...
pic
Ultimele 24 de ore din viata Mantuitorului au fost marcate de tensiunea evenimentelor care aveau sa se intample in Vinerea Mare, care la evrei a coincis cu data de 14 nisan. Inca din seara zilei de joi, Isus s-a pregatit pentru momentul crucificarii Sale. “Seara, Isus a sezut la masa cu cei 12 ucenici ai Sai”, Matei 26, versetul 20. Dupa Cina cea de Taina, Domnul si Apostolii Sai au trecut Valea Chedron si s-au dus, ca de obicei, pe Muntele Maslinilor, unde era o gradina numita Ghetimani (cuvant care inseamna presa de ulei). Iuda nu era cu ei, pentru ca la Cina, cand Isus i-a int...
Aug

19

Privind la ce a lasat in urma Cristian Anghel la Primaria Baia Mare, nici nu stii ce sa faci. Sa-l apreciezi ca a stiut sa mentina un echilibru in institutie, care dupa sentinta de la Cluj s-a transformat intr-un haos fara precedent? Sau sa-l critici pentru faptul ca nu a stiut sa se desprinda de postura epicentrica in care a taiat cu zambetul pe buze orice aripa ce a incercat sa zboare mai sus de usa coliviei, iar acum vidul de autoritate resimtit la nivelul administratiei locale ameninta cu nulitateaorice act emis?

Iar daca am ajuns ca hotararile de Consiliu Local sa se ia la presiunea levierului unsuros, trimis pe post de secure a razboiului de taximetristii certati cu simtul culorilor, sau a lacrimilor de ceapa ale catorva tatici de week-end care si-au descoperit talentul de a-si plimba copiii prin lanul de iarba ce nu se da batut in fata unei gradinite, atunci ce sa mai povestim?

Ne mai miram ca avem un primar de drept (numit in continuare Anghel), cel ales de majoritatea baimarenilor, condamnat penal pentru o teapa de o jumatate de milion de euro data Municipiului?

Ne mai miram ca avem un viceprimar (numit in continuare Ludescher) care cumuleaza ilegal pensia cu salariul si care, in concediu fiind, a lasat Primaria pe mainile unui consilier local cu atributii de viceprimar interimar?

Ne mai miram ca respectivul consilier (numit in continuare Ciceu), cu atributii de viceprimar interimar si, mai nou, cu atributii de primar (interimar si asta), a fost suspendat de instanta?

Ne mai miram ca acela caruia i-a luat locul (numit in continuare Dolha), viceprimarul repus in functie prin hotararea instantei, in locul consilierului cu atributii de viceprimar si primar interimar, are nevoie de acceptul partidului pentru a-si prelua prerogativele, astfel ca nici Ciceu si nici Ludescher si nici Anghel macar nu stiu cine mai poate conduce Primaria pentru care s-au dat lupte grele in campaniile electorale, iar acum a ajuns ca proteza unui soldat cazut pe front care nu mai e buna de nimic?

Ne miram ca am ajuns sa avem o femeie primar in functie (numita in continuare Brad)? Sau cum ar fi fost sa il luam pe soferul de serviciu (numit in continuare Gica) si sa-i delegam o tona de atributii de interimar, daca tot vrem sa ne batem joc de orasul asta? Probabil Gica, de bun simt, ar fi spus un pass, ca la septica din pauza de masa, gandindu-se ca ar fi prea umilitor a primi o functie pe care nu o mai vrea nimeni. E o varianta, desigur.

Ciprian DRAGOS

calendar

July 2018
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
© Copyright 2018 - Gazzetarul de Maramures | Made by AppChain.com